Kleinspitz

Hunderacens Egenskaber:

  • Størrelse (5 er størst):
  • Dominans (5 er meget dominerende):
  • Pleje:
  • Egnet som Familiehund:
  • Lydighed (5 er bedst):

Kleinspitz oprindelse

Den stammer fra Tyskland og er den 2. mindste af Germann Spitz gruppen, som omfatter Keeshund- Grossspitz - Mittelspitz - Kleinspitz – Pommeranian. Blev tidligere brugt som vagthund, men siden en lille værdsat selskabshund i de bedre kredse, hvor bl.a. dronning Victoria i England havde flere.

Egenskaber

Kleinspitz elsker nye udfordringer og opgaver. Det er en hengiven og meget trofast familiehund som egner sig fortrinligt til lydighed og agility.

Temperament

Det er en hengiven og meget trofast familiehund, som forsvarer sit hjem med liv og sjæl, ser fremmede an uden dog at være aggressiv, lader sig hverken overtale eller bestikke. Kleinspitzen er intelligent, livlig og lydig og det er ikke svært at opdrage den.

Størrelse og udseende

Hovedet er bredt over skallen, aftagende i kileform med snudespidsen, som normalt er sort, dog brun på brune hunde. De spidse trekantede ører er små og opretstående. Øjne mørke og middelstore. Skråtstillede og svagt ovale. Saksebid er ønskeligt, men tangbid accepteres. Halsen er middellang. Ryggen er kort og lige, højest fortil. Brystet dybt med moderat optrukket buglinie. Halen er middellang, højt ansat og oprullet over ryggen. Ben kraftige og lige med let vinklede bagben samt kattepoter. 

Farverne: Sort – brun – hvid ensfarvede ulvegrå – samt andre farver som dækker et bredt spekter af flerfarvede hunde. Højden fra 23 til og med 29 cm.

Pleje af pels hos Kleinspitz

Hunden er let at passe og pleje. Den store flotte pels kræver ikke meget arbejde. En god omgang børstning en gang om ugen er nok. Et bad er sjældent nødvendig, har hunden været ude i regn og pløre, skal den have lov at tørre, så kan den børstes ren og fin, hvis den ikke har rystet skidtet af sig forinden.

Pelsen Smuk, frodig og udstående med tyk underuld. På hovedet, poter, yder og inderside af for og bagben kort og tæt. Særligt omkring halsen hvor der dannes en stor krave, som gør den til en smuk hund. En stor hund i en lille krop som kan bliver op til 14 – 15 år gammel eller mere.

Artiklen er skrevet af Vibeke Bødtger
Average: 4.4 (17 votes)